Υλικό Εργοθεραπείας

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

«ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ»

Πώς Να Βοηθήσετε Τους Μαθητές Του Ειδικού Σχολείου Να Δραστηριοποιηθούν Την Χρονική Περίοδο Που Είναι Περιορισμένοι Στο Σπίτι.

Απλές δραστηριότητες μέσα από την καθημερινότητά μας

Μέσα στο σπίτι τα παιδιά μπορούν να περνούν την μέρα τους λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Ξεκινώντας από το πρωινό ξύπνημά τους και αφού κάνουν τα απαραίτητα που αφορούν την ατομική τους υγιεινή, οι μαθητές μπορούν να τακτοποιήσουν το δωμάτιό τους στρώνοντας το κρεβάτι τους και ανοίγοντας τα παράθυρα για αερισμό του χώρου, μια απαραίτητη πράξη της περιόδου που διανύουμε.

Στην συνέχεια μπορούν να ετοιμάσουν το πρωϊνό τους, μόνοι τους ή με καθοδήγηση από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

Επίσης μπορούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία μαγειρέματος, στην ετοιμασία του τραπεζιού για το μεσημεριανό, στο πλύσιμο των πιάτων, να απλώσουν και να μαζέψουν τα ρούχα!

Μην ξεχνάτε ότι όλοι πρέπει να είναι ενεργά μέλη στο οικογενειακό πλαίσιο πέρνοντας ο καθένας το ρόλο που του αρμόζει στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων του.

Βγείτε στον κήπο, αν ο καιρός το επιτρέπει, και φυτέψτε λουλούδια κόψτε τα χόρτα, κάντε μικρές βόλτες στην γειτονιά μαζί με τα παιδιά και φροντίστε να χαρείτε την Ανοιξη!!

Μέσα από όλες τις δραστηριότητες που αναφέρθηκαν πιο πάνω τα παιδιά- μαθητές, παίρνουν πολλά αισθητηριακά ερεθίσματα (ιδιοδεκτικά, απτικά, οπτικά κ.α.) , οργανώνονται, βελτιώνουν τις αδρές και λεπτές δεξιότητες τους, και βεβαίως περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους στο σπίτι!!!

Μην ξεχνάτε να δίνεται πάντοτε την απαιτούμενη καθοδήγηση και επίβλεψη στα παιδιά ώστε να είναι πάντα ασφαλή! 



Δραστηριότητες



1. Κηπουρική για Παιδιά:

     - Φυτεύουμε φασόλια και φακές

2. Δραστηριότητες Κινητικού Συντονισμού


Δραστηριότητες για το σπίτι 

viber image 2020 04 03 22 16 30  viber image 2020 04 03 22 16 301  viber image 2020 04 03 22 16 312

viber image 2020 04 03 22 16 323  viber image 2020 04 03 22 16 324