Μουσικοκινητικά Παιχνίδια και Χορός

1. Μουσικά Αγάλματα Χορεύετε μαζί με τα παιδιά και στη παύση της μουσικής γίνεστε αγάλματα δηλαδή σταματάτε νε χορεύετε.

Προσαρμογή: Τα παιδιά με τροχοκάθισμα χορεύουν με τους γονείς με προσαρμογές. Οι γονείς μπορούν ή να στέκονται απέναντι τους και να χορεύουν μαζί τους κρατώντας τα από τα χέρια ή να σπρώχνουν το καρότσι σε διάφορες κατευθύνσεις π.χ. σε ευθεία μπρός- πίσω ή σε επιτόπου στροφές . Στη παύση της μουσικής οι γονείς ακινητοποιούν το καρότσι και σταματούν με τα παιδιά τη κίνηση των χεριών τους.


2. Μουσικές ΚαρέκλεςΈχετε μία καρέκλα στο κέντρο και εσείς με το παιδί σας στο άκουσμα της μουσικής χορεύετε περπατώντας γύρω από τη καρέκλα. Στο σταμάτημα της μουσικής κάθεται στη καρέκλα αυτός που θα προλάβει το παιδί ή εσείς. 

Προσαρμογή: Τα παιδιά με τροχοκάθισμα καθοδηγούνται γύρω από ένα στρώμα. Όταν σταματήσει η μουσική ανεβάζετε το καρότσι στο στρώμα.


3. Χοροκίνηση: Χορεύουμε μαζί με τα παιδιά μας. Μπορείτε να χορέψετε και να διασκεδάσετε μαζί με τα παιδιά σας στο είδος της μουσικής που τους αρέσει.

Η ομάδα χορού έχει ήδη δουλέψει τα τραγούδια που ακολουθούν, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

     -  I Like to Move It
     
     - Twist
     
     - A rum zam zam 

     - Τα βραχιόλια της βροντούν 


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, απορία ή συμβουλή είμαστε στη διάθεση σας.

Τμήμα Ειδικής Γυμναστικής «Ειδικού Σχολείου Θεοσκέπαστης».